Acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local

Social

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă acordarea, pentru anul 2020, de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale.

Detalii privind sesiunea de selecţie a proiectelor pot fi consultate pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro, la secţiunea Administrație/Informații publice/Anunţuri, astfel :

Bugetul alocat pentru această sesiune este de 12, 6 milioane de lei. Finanţarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.

Proiectele depuse trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca; proiecte de tineret; proiecte culturale regionale; proiecte culturale locale; proiecte „Cluj 100”; proiecte cu caracter social.

Depunerea proiectelor de finanţare nerambursabilă se face în perioada 06 ianuarie 2020 – 06 februarie 2020, la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, într-un exemplar precum și electronic (CD/stick) sau online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau www.edirect.e-guvernare.ro.

Data limită de depunere a proiectelor de finanțare nerambursabilă este 06 februarie 2020 până la ora 18.30 la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, strada Moților nr. 7 și până la ora 24.00 pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau www.edirect.e-guvernare.ro. Dosarele depuse după data menţionată mai sus nu vor fi eligibile. De asemenea, nu se vor accepta completări la dosarele proiectelor depuse. Evaluarea şi selecţia dosarelor depuse se va efectua de către Comisia de analiză și selecție a proiectelor în perioada 07 februarie – 06 martie 2020.

Un număr de 182 de proiecte culturale şi de tineret au beneficiat de sprijin în anul 2019, în valoare de peste 11,98 milioane de lei.

Finanțarea de la municipalitate a urmărit să subvenționeze sectorul cultural independent – ONG-urile locale și să susțină financiar proiecte specifice ale instituțiilor culturale importante din oraș.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.