Cel mai mare spital de pediatrie din țară ar putea fi construit la Cluj

Social

Un spital pediatric nou monobloc urmează să fie construit la Cluj de către Consiliul Județean, după ce Camera Deputaţilor a adoptat o lege prin care judeţul primeşte în proprietate terenul necesar.

Terenul pe care se va ridica noul Spital Pediatric Monobloc se află în zona Borhanci, la intersecţia cu viitoarea centură metropolitană, poziţionat foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului, potrivit CJ Cluj.

Noul spital va acoperi nevoile medicale pediatrice pentru întreaga regiune Nord-Vest și va fi construit după organizarea unui concurs internațional de soluții.

“Adoptarea acestei legi reprezintă înlăturarea oricăror îndoieli legate de construirea celui mai modern spital pediatric din România. Avem terenul, evaluăm deja ofertele pentru experţii care vor organiza concursul internaţional de soluţii. Nu căutăm să construim o clădire, ci un spital monobloc la cele mai înalte standarde, pentru următorii zeci de ani”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat într-un comunicat.

Consiliul Judeţean Cluj va demara studiile de fezabilitate şi proiectul tehnic necesare noului spital, care va fi construit din funduri europene.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.