Circ, acrobaţie şi spectacole interactive la WonderPuck 2019

Divertisment

Festivalul Internaţional Stradal WonderPuck, singurul festival din Transilvania dedicat exclusiv copiilor şi familiilor acestora, îşi va desfăşura cea de-a treia ediţie în perioada 13-15 septembrie 2019, în două pieţe centrale din municipiul Cluj-Napoca, precum şi în curtea Castelului Banffy din localitatea Bonţida.

WonderPuck 2019 va aduce publicului clujean trei zile de teatru, cu peste 40 de spectacole din nouă ţări. Spectatorii vor avea parte de spectacole de circ, acrobaţie şi multe momente interactive, toate cu participare gratuită.

Vor participa la festival artişti din Ungaria, Italia, Turcia, Rusia, Olanda, Spania, Republica Moldova, Marea Britania şi România. Trupele autohtone se vor reuni la Cluj din toate colţurile ţării, mai precis din Bucureşti, Braşov, Oradea, Satu Mare, Alba Iulia, Sibiu şi Arad.

Ca şi element nou pentru acest an, ediţia a treia va aloca un spaţiu mai mare spectacolelor pentru adolescenţi şi tineri în Piaţa Muzeului. O altă noutate va consta în îmbinarea artelor vizuale cu arta teatrală. Vor fi vernisate, astfel, mai multe expoziţii ale artiştilor clujeni atât în Piaţa Muzeului, cât şi în Piaţa Unirii.

În paralel cu spectacolele de teatru, vor avea loc şi o serie de ateliere cu activităţi destinate întregii familii, dar şi workshop-uri adresate actorilor şi studenţilor de la facultăţile de profil, în baza parteneriatului cu Universitatea de Arte şi Design (UAD) din Cluj-Napoca. Între acestea se numără workshop-ul „Hanneschen-Theater” care va fi susţinut de Frauke Kemmerling, managerul Teatrului „Hanneschen” din Koln.

Actorii Teatrului Puck vor fi gazde ale WonderPuck şi vor interacţiona cu cei mici în toate locaţiile festivalului.

Proiectul, aflat la a treia ediţie, este realizat de Teatrul de Păpuşi „Puck” – instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi Asociaţia Esua, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, a Consiliului Judeţean Cluj, Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi Lions Club.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.