Distribuția măștilor de protecție pentru familiile şi persoanele defavorizate

Social

În perioada 01 – 04 septembrie 2020, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, va distribui măștile de protecție facială pentru persoanele defavorizate prevăzute de OUG nr. 78/2020, următoarelor categorii de persoane beneficiare:

 1. persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
 2. persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
 3. pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;
 4. persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Locaţiile şi programul de ridicare a măştilor sunt următoarele:

Pentru beneficiarii de ajutor social și de alocație pentru susținerea familiei măștile de protecție se ridică de la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus, FN.

Pentru beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari (în cuantum, de 704) și pentru persoanele cu handicap (care au venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006), măștile de protecție se ridică, în funcție de adresa de domiciliu, de la Cluburile de pensionari din cartiere:

 • Clubul pensionarilor Horea – str. Horea, nr. 108;
 • Clubul pensionarilor Grigorescu – str. Eremia Grigorescu, nr. 134;
 • Clubul pensionarilor Cinema Mărăști – str. Aurel Vlaicu, nr. 3A;
 • Clubul pensionarilor Mănăștur – str. Arinilor, nr. 11;
 • Clubul pensionarilor Someșeni – str. Traian Vuia, nr. 41;
 • Clubul pensionarilor Zorilor – str. Louis Pasteur, nr. 77;
 • Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală – str. Venus, FN – Cartierul Gheorgheni.

Distribuția se va face între orele 08:30 – 15:30.

Fiecare persoană eligibilă va primi o cutie conținând 50 de măşti de protecţie.

Pentru o bună desfăşurare a activităţii de distribuire,beneficiarii sunt rugați să respecte  măsurile de protecţie și distanțare, să se prezinte conform programului anunţat şi să aibă asupra lor cartea/buletinul de identitate în original.

Pentru pensionari şi persoanele cu handicap, facem precizarea că măștile pot fi ridicate și de către aparţinătorii acestora, cu condiția prezentării cărților/buletinnelor de identitate în original, atât a aparținătorului, cât și a beneficiarului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.