Peste 3,2 milioane de euro, pentru proiectarea “Centrului Integrat de Transplant Cluj-Napoca” Cluj

Social

Concursul internaţional de soluţii pentru “Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca” a fost câştigat de firma Pinearq S.L.P. în asociere cu Dico şi Ţigănaş birou de proiectare S.R.L., contractul de proiectare având o valoare estimată de peste 3,2 milioane de euro.

“Unul dintre cele mai de anvergură concursuri internaţionale de soluţii organizate în România în ultimii ani, fără precedent pentru ţara noastră, şi-a desemnat câştigătorii, la finalul unei competiţii acerbe în care s-au înscris câteva zeci de prestigioase firme de arhitectură din întreaga Uniune Europeană. Apreciată deja ca fiind o soluţie de excepţie, aplicaţia declarată câştigătoare se doreşte a fi un model de bune practici la nivel internaţional în ceea ce priveşte construcţia centrelor de transplant multiorgan. (…) În urma analizării proiectelor depuse, juriul concursului a anunţat că premiul I, care constă în contractul de proiectare cu o valoare estimată de 3.248.500 de euro, fără TVA, este câştigat de Pinearq S.L.P. în asociere cu Dico şi Ţigănaş birou de proiectare S.R.L.; autor principal: arh. Alberto de Pineda A•lvarez; coautori: arh. Jenica Craiu, arh. Alexandra Demetriu, arh. Şerban Ţigănaş, arh. Alexandrina Kiss; colaboratori arhitectură: arh. Giovanna Pomo, arh. Bogdan Dragomir, arh. Maria Buiga’, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că este “un moment istoric” şi că viitorul centru va fi unul de excelenţă în domeniu chirurgiei.

“Putem spune, fără teama de a exagera, că asistăm la un moment istoric al transplantului de organe în România. Intenţia de a construi la Cluj singurul Centru de Transplant Integrat din ţară şi din această parte a Europei prinde din ce în ce mai mult contur şi va deveni, cât de curând, o realitate. Am întreaga convingere că reputaţii specialişti care au examinat în detaliu toate cele 44 de proiecte depuse şi documentaţiile aferente au luat cea mai bună decizie şi că echipa câştigătoare va reuşi, astfel, să creeze un centru de excelenţă în domeniul chirurgiei, care va aduce numeroase beneficii atât pacienţilor care vor avea nevoie de serviciile acestuia, cât şi corpului medical clujean”, a spus Alin Tişe.

Conform aprecierilor juriului, proiectul câştigător “oferă un răspuns foarte profesionist şi, aparent, fără efort tuturor cerinţelor temei de concurs, oferind o rezolvare adecvată a amplasamentului dificil şi asigurând o trecere reuşită dintre un ţesut urban eterogen şi Ansamblul Clinicilor Universitare’. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.