Sala Polivalenta din Cluj Napoca transformată în centru de suport COVID-19

Social

Au trecut vremurile în care Sala Polivalentă din Cluj Napoca găzduia spectacole și competiții. Acum, în complex este amenajat un spital de suport pentru bolnavii de COVID-19. Unitatea va avea o capacitate de 350 de locuri și va fi destinată pacienților cu simptome ușoare și medii.

Sala Polivalentă din Cluj ar putea deveni spital de campanie, în cazul în care ar fi nevoie de locuri suplimentare pentru bolnavii de coronavirus. Totuși, autoritățile au menționat faptul că în acest moment acesta este doar o variantă de rezervă. Centrul de spectacole și expoziții a fost transformat rapid cu ajutorul voluntarilor, al sponsorilor și ONG-urilor implicate.

Voluntarii spun că date fiind restricțiile sanitare au lucrat în condiții sigure, cu tot echipamentul necesar în această perioadă.

Amenajarea Sălii Polivalente din Cluj Napoca va continua, urmând să fie montate paturile pentru pacienți iar în cazul în care va fi necesar un spațiu suplimentar pentru bolnavii de COVID-19, complexul va deveni centru de triaj, cazare și tratare a cazurilor ușoare și medii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.