Academicianul Iuliu Haţieganu, întemeietorul clubului ‘U” Cluj, şi preşedintele actual al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, vor avea un dialog imaginar, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea clubului sportiv clujean.
„10 entităţi şi peste 200 de persoane implicate în organizare, 700 de locuri pe scaune, 919 cadouri pentru public, 60.000 de euro buget. Centenar în Alb şi NegrU în cifre, un eveniment cu acces gratuit! Vineri, 18 octombrie, de la ora 19,19, toată suflarea iubitoare de sport şi educaţie din Cluj-Napoca şi împrejurimi este aşteptată, în Parcul Sportiv Universitar ‘Prof. Dr. Iuliu Haţieganu’, pentru a sărbători Centenarul Clubului „Universitatea” Cluj. Un secol de istorie sportivă, plină de personalităţi şi de performanţe, de emoţie şi ataşament. Evenimentul Centenar în Alb şi NegrU va fi împărţit în două părţi: un dialog imaginar între generaţii, între două mari legende ale Universităţii: academicienii Iuliu Haţieganu, întemeietorul clubului ‘U’, sub formă de hologramă, şi Ioan Aurel Pop, actualul rector al Universităţii Babeş-Bolyai; o piesă de teatru cu titlul ‘Acasă… la Cluj’ – are în centru un moment de cotitură şi adâncă emoţie în istoria Universităţii: întoarcerea, în 1945, din bejenia de la Sibiu, strâns legată de sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Tot parte din piesa-spectacol este o reconstituire… specială a unui meci istoric”, au anunţat, luni, organizatorii evenimentului.
Evenimentul Centenar în Alb şi NegrU este o continuare a evenimentelor desfăşurate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de sport universitar în Cluj-Napoca, de către Scena Urbana.
„Spectacolul face parte dintr-un calendar al evenimentelor prilejuite de aniversarea Centenarului Universităţii Cluj pe durata întregului an 2019. Dorim să încheiem sărbătoarea cu un eveniment de amploare. Spectacolul are în centru piesa de teatru, Acasă la Cluj. Piesa are doi scenarişti, doctorul Mihai Iubu, primul istoric al Universităţii Cluj şi Gelu Radu, cunoscut suporter al Universităţii Cluj. Va fi o piesă în trei momente, punctul culminant fiind reprezentat de o reeditare a meciului dintre Universitatea Cluj şi Ferar, din august 1945, meci numit atunci partida de recâştigare a dreptului de a exista în acest oraş”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Asociaţiei Şepcile Roşii, Bogdan Blaga. AGERPRES
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.