Aparatură și echipamente în valoare de 53.000 de euro pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Social

Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca, una dintre unitățile medicale care tratează cazurile de COVID 19, primește aparatură și echipamente în valoare de 53.000 de euro, după ce a accesat mecanismul de urgență deschis de  organizația Salvați Copiii, pentru întărirea capacității sistemului medical românesc. Este unul dintre cele mai spitale  din România, cu peste 1500 de paturi și 3000 de angajați, care deservește tot ceea ce înseamnă urgență pentru regiunea de nord-vest.

Astfel, spitalul va fi dotat cu un ventilator performant, un nebulizator pentru purificarea aerului, echipamente de protecție (mănuși, bonete, botoși, măști)  și soluții de dezinfectat, în valoare totală de 53.000 Euro. Echipamentele donate vor funcționa în Secțiile Clinice Neonatologie I, II și ORL, anunță Salvați Copiii, într-un comunicat de presă.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj are atribuţii de „spital regional de urgenţă I A”. Deservește urgențele pentru regiunea de nord-vest și are în componență UPU și SMURD.  Funcţionează în regim pavilionar, într-un număr de peste 33 clădiri distincte, unele de peste 100 de ani, situate la distanţe între 30 m şi 5 km faţă de clădirea centrală.

De la crearea Fondului de urgență pentru întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în contextul pandemiei,  42 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă.  Peste 5.000 de cadre medicale din toată țara au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 177.714 echipamente și materiale medicale indispensabile.

În perioada următoare, Salvați Copiii România va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protecție și aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare). Urmează Spitalul Grigore Alexandrescu – Secția ORL; Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București; Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Craiova; Spitalul Municipal Făgăraș.

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare de 609.351 euro, din care, 512.801 Euro provenite de la companii și 96.550 euro din donațiile persoanelor fizice.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.