Comunicat de presă: USR Cluj denunţă la DNA faptele de corupţie de la Salina Turda

Politic Social

În decursul zilei de azi, 25 iulie 2019, Cătălin Sălăgean, preşedinte USR Cluj a depus, în numele filialei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, un denunţ cu privire la faptele de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi înşelăciune împotriva a trei persoane: Baciu Maria Simona, fosta directoare a Salinei Turda, Moldovan Adrian Petru, consilier local ALDE Turda şi Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local ALDE Turda.

Faptele celor trei, semnalate de presa locală din Turda, au adus un grav prejudiciu Salinei Turda, un important obiectiv turistic de interes naţional şi internaţional. Prejudiciul material este cauzat de modul defectuos în care au fost comercializate, cu implicarea persoanelor denunţate, produsele cosmetice vândute în cadrul magazinului de suveniruri din incinta Salinei Turda.

Denunţul este însoţit de o serie de documente privind înfiinţarea a 3 societăţi comerciale prin intermediul cărora produsele au fost importate, reambalate şi apoi vândute Salinei Turda pentru a fi comercializate în magazinul de suveniruri din incinta obiectivului turistic, înregistrarea mărcilor de cosmetice utilizate cât şi registrul achiziţiilor publice directe realizate de Salina Turda.

Modul în care societăţile comerciale implicate au fost înfiinţate, legăturile lor de afaceri, provenienţa neclară a produselor cosmetice comercializate, nerespectarea normelor privind importul, producerea, ambalarea şi comercializarea produselor cosmetice ridică semne de întrebare serioase cu privire la legalitatea faptelor şi respectarea reglementărilor în vigoare cu privire la calitatea produselor cosmetice.

USR Cluj consideră că este o datorie civică şi un act de responsabilitate să aducă în atenţia instituţiilor abilitate faptele care prezintă semne clare de încălcare a legii. Este obligaţia legală a acestor instituţii să cerceteze şi să îi tragă la răspundere pe cei care încalcă legea şi aduc prejudicii statului român. Tăcerea şi toleranţa faţă de încălcarea legii sunt parte din lungul drum care a dus corupţia din România la cote extreme, afectând negativ calitatea vieţii tuturor românilor, aducând grave prejudicii statului român şi erodând încrederea cetăţeanului în instituţiile statului.

Vrem să aducem mai multă transparenţă şi legalitate în administraţiile locale şi în companiile publice din judeţ, şi vom sesiza organelor abilitate toate faptele ilegale pe care le întâlnim.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.