Legende și povești în jurul pădurii Hoia Baciu din Cluj, celebră în toată lumea pentru fenomenele paranormale care s-ar petrece acolo

Divertisment

În județul Cluj este una dintre cele mai misterioase zone din România: Pădurea Hoia Baciu,  plină de legende și povești.

Pădurea Baciu se întinde pe 295 de hectare, dar poveștile și legendele care o înconjoară nu au granițe. Sunt nenumărate și au străbătut toate continentele.

Legenda spune că pădurea – care are o poiană circulară în centru – ar fi un portal spre altă lume. Localnicii povestesc chiar despre un cioban care a intrat în pădure și nu a mai fost văzut niciodată. Şi nu ar fi singurul, spun oamenii.

În 1968, un clujean a fotografiat ceea ce pare a fi un Obiect Zburător Neidentificat (OZN).

Pădurea Baciu este faimoasă pentru aparițiile sale. Structuri imateriale sau materiale de forme diverse apar în fața ochilor curioșilor, fie că este noapte sau miezul zilei. Majoritatea sunt invizibile pentru ochiul uman, dar au fost capturate de aparatele de filmat sau fotografiat.

Unii ezoteriști consideră că sunt reprezentațiile spiritelor care populează universurile paralele.

Mai mulți studenți americani au realizat aici un documentar, care a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.