Examenul de admitere 2020 la UMF „Iuliu Haţieganu” se va desfăşura şi în spaţii din afara universităţii

Social

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va avea loc în varianta clasică, prin probă scrisă, în 25-26 iulie 2020. Universitatea va asigura cele mai bune condiţii tinerilor care doresc să studieze în cadrul facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie şi a investit în închirierea unor spaţii suplimentare pentru ca examenul să se desfăşoare în siguranţă.

Numărul tinerilor interesaţi de profesia de medic, farmacist, medic stomatolog, tehnician dentar, radiolog, kinetoterapeut, nutriţionist sau asistent medical este tot mai mare în fiecare an. Creşte şi exigenţa examenului de admitere, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” are acreditări internaţionale ale calităţii serviciilor educaţionale, de asemenea, diplomele absolvenţilor sunt recunoscute în toată lumea.

„Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat şi cu rectorii celorlalte universităţi de medicină şi farmacie din ţară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătăţii şi dorim să le oferim cele mai bune condiţii, atât la examenul de admitere, cât şi pe parcursul anilor de studiu.” a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Ţinând cont de situaţia impusă de epidemia de SARS-CoV-2, conducerea universităţii a luat decizia de a organiza sesiunea de admitere la nivel de licenţă, pentru anul universitar 2020-2021, în mai multe spaţii, astfel încât să se poată asigura condiţiile optime pentru desfăşurarea unei evaluări în siguranţă a celor implicaţi în acest proces.

Pentru a se putea păstra distanţa necesară între candidaţi (avem în vedere aproximativ 2000 de înscrişi), examenul de admitere pentru cele trei facultăţi din cadrul universităţii, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, se va desfăşura atât în amfiteatrele universităţii, cât şi în alte spaţii care vor fi închiriate pentru acest scop. UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a ales să închirieze săli de examinare la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi la Sala Sporturilor „Horia Demian”. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferinţe din două mari hoteluri din oraş, Grand Hotel Italia şi Hotel Napoca.

Candidaţii vor avea acces la toate materialele de protecţie necesare: măşti, mănuşi, dezinfectant, iar distanţa din aceştia va fi de minimum doi metri. În plus, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziţie căminele universităţii, care vor fi igienizate şi dezinfectate.

Pentru candidaţii străini interesaţi să studieze medicina la noi în ţară, conducerea universităţii a decis ca înscrierea şi evaluarea acestora să se desfăşoare exclusiv online. Astfel, viitorii studenţi internaţionali vor putea veni la Cluj-Napoca doar la toamnă, la începutul anului universitar.

Liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire pe o platformă online şi la o simulare a examenului de admitere, în acelaşi sistem. Rezultatele obţinute la simulare au fost foarte bune, semn că şi în acest an, universitatea a atras tineri bine pregătiţi, care vor face faţă cu brio exigenţelor impuse de un astfel de domeniu de studiu.

Examenul de admitere pentru ciclul de licenţă, anul universitar 2020-2021, va avea loc în zilele de 25 şi 26 iulie 2020. În 25 iulie va avea loc proba pentru specializările farmacie, asistenţă medicală generală, radiologie şi imagistică, balneofizio-kinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară şi nutriţie şi dietetică. Duminică 26 iulie vor susţine examenul de admitere candidaţii pentru programele de studiu medicină şi medicină dentară.

Toate detaliile privind organizarea examenului de admitere vor fi disponibile în Ghidul Admiterii, care va fi publicat pe site-ul universităţii www.umfcluj.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.