Groapa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă

Social

Celebra groapă de gunoi Pata Rât din Cluj-Napoca va deveni istorie! Autoritățile județene susțin că rampa de deșeuri care a funcționat timp de 70 de ani nu va mai polua mediul. Groapa a fost închisă, iar pe deal va crește, din primăvară, iarbă. Gunoaiele vor fi depozitate la noul centru de management integrat al deşeurilor.

Autoritățile județene au terminat de ecologizat rampa de gunoi de la Pata Rât. Astfel că tonele de gunoaie au fost acoperite cu pământ şi problemele create de acestea pentru locuitorii din zonă au dispărut. Garda de Mediu a consemnat faptul că locul nu mai reprezintă o sursă de poluare. Costurile de închidere au fost considerabile: aproape 54 de milioane de lei, din fonduri europene.

În jurul fostei rampe de gunoi a fost înălțat un zid. A fost absolut necesar, spun autoritățile, pentru că muntele de gunoi a luat-o la vale și aproape a ajuns pe centura ocolitoare a orașului.

De acum, gunoaiele vor fi duse la noul centru de management integrat al deşeurilor, care mai are nevoie doar de un aviz de la Garda de Mediu pentru a deveni funcțional.

Anul trecut, Consiliul Județean Cluj a închis rampele de la Huedin, Gherla și Dej. Urmează să aibă aceeași soartă și cele de la Turda și Câmpia Turzii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.