Încep lucrările pe strada Petru Maior

Social

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă începerea lucrărilor pe strada Petru Maior (trotuarul de pe partea numerelor făra soț) unde se va executa modernizarea rețelelor electrice, urmată apoi de refacerea integrală a structurii rutiere.

Termenul contractual de finalizare a diferitelor lucrări preliminare de modernizare la rețelele electrice și pe tronsoanele necesare din afara amplasamentului – lucrări desfășurate de SDEE Electrica Cluj, Compania de Apă și CFO Integrator este de 5 iunie 2020.

Având în vedere termenele asumate de companiile de rețele edilitare, respectiv termenul din contractul cu SC Diferit SRL, Primăria Cluj-Napoca estimează ca termen integral de finalizare a lucrărilor de modernizare a străzii Petru Maior luna septembrie 2020.

Pe durata lucrărilor, circulația s-a reorganizat astfel:

– traficul pietonal se va devia pe celălalt trotuar pe la cele 2 treceri de pietoni existente spre Calea Moților, respectiv Piața Lucian Blaga.

– se va restricționa circulația auto pe banda de lângă bordură, pe sensul de circulație dinspre Piața Lucian Blaga spre Calea Moților.

– ieșirea de pe strada Petru Maior în Piața Lucian Blaga se va asigura restricționat doar pe două benzi, față de cele 3 existente.

Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului ,,Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zona pietonală piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.”

Rugăm participanții la trafic să respecte reglementările temporare ale circulației și să fie prudenți în zona șantierului. Noile restricții de circulație vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.