NOUL CENTRU PENTRU MANAGEMENTUL INTEGRAT AL DEŞEURILOR DIN CLUJ – PREGĂTIT SĂ INTRE ÎN FUNCŢIUNE

Social

Cel mai mare şi mai modern centru pentru deşeuri din România este pregătit pentru a fi dat în folosinţă.

După opt ani de muncă, cea mai mare investiţie din istoria judeţului şi unul dintre cele mai grele dosare de mediu pot fi considerate a fi încheiate cu succes.

Raportat la situaţia actuală de mediu, tot ce a depins de Consiliul Judeţean s-a realizat:

– celula este funcţională;

– se finalizează procedura care va asigura operarea noului centru;

– a avut loc dezbaterea publică în vederea obţinerii autorizaţiei integrate de mediu.

Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj: „Astăzi este o zi istorică! Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deşeurilor este o misiune îndeplinită cu succes. Livrăm ceea ce am promis clujenilor: un nou centru pentru deşeuri, cel mai mare din ţară şi cel mai performant, gata pentru a fi pus în funcţiune şi pregătit pentru a încheia definitiv problemele de mediu.”

După atingerea capacităţii maxime de 75% la rampa temporară a RADP, urmează ca depozitarea să fie sistată pe actuala locaţie iar deşeurile, după procesare şi sortare, să fie stocate la noua celulă a CMID.

În perioada imediat următoare se stabilesc procedurile prin care deşeurile din judeţ vor fi preluate de operatori şi aduse pentru sortare şi ecologizare la CMID.
Concluzia proiectului este următoarea:

– Consiliul Judeţean Cluj a creat cadrul necesar pentru ca de mâine să se poată depozita deşeuri în condiţii conforme, atât din municipiul Cluj-Napoca cât şi din întregul judeţ.

Acest nou Centru de Management Integrat va rezolva problema depozitării deşeurilor din întregul judeţ pentru următorii 20 de ani.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.