Spitalul Regional de Urgență Cluj

Social

Ministerul Sănătății a transmis Autorității  de Management pentru Programul Operațional Regional, cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj“.

Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuție cu reprezentanții departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar și pentru a vedea ce putem face să urgentăm pașii ce trebuie realizați până la sfârșitul anului. Vom sustine respectarea calendarului depunerii cererilor de finantare, pentru a semna cat mai curând posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”,   a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătății.

Spitalul Regional de Urgență Iași este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a trimis la AMPOR cererea de finanțare în luna octombrie, și, în paralel,  MS a demarat procedura de achiziție publică,  pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic.

De asemenea, in luna noiembrie, la solicitarea MS, au fost aprobați, prin hotărâre de guvern, indicatorii tehnico- economici pentru spitalul regional de urgenta Craiova. Până la începutul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR si cererea de finanțare pentru spitalul regional de urgență Craiova.

Mai mult, reprezentanții MS pregătesc procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al spitalului regional de urgenta Cluj.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.