Supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua

Social

Marți, 16 iulie 2019, au început lucrările pentru supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua. Lucrările sunt realizate de către RADP Cluj-Napoca, vor dura 12 luni, iar la finalul acestora, strada Bună Ziua va avea 3 benzi de circulație (două la urcare și una la coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului). De asemenea, sunt prevăzute benzi pentru biciclete și trotuare pe ambele părți ale străzii și alveole pentru copaci.
Valoarea totală a proiectului este de 19.750.583 lei cu TVA, din care 1.692.676 lei este valoarea expropierilor. În total, au fost expropiați 64 de proprietari, cu suprafețe cuprinse între 1 mp și 256 mp.

„Avem toate documentele legale pentru a demara lucrările la strada Bună Ziua: autorizația de construire, licitație efectuată, cadastrare, expropieri. Este oarecum un proiect pilot pentru tot ce se va mai întâmpla în Cluj, pe diverse alte străzi din municipiul nostru. Ne cerem scuze de pe acum pentru deranjul pe care locuitorii din zonă îl vor avea în trafic, însă în vara anului viitor, Bună Ziua va fi de nerecunoscut. La finalul lucrărilor vorbim de o calitate a vieții crescută pentru locuitorii din zonă pentru că vor fi reduși timpii de ajungere în oraș, pentru a merge la școală ori la serviciu. Această arteră, când a fost concepută, era ca o arteră de legătură. Bună Ziua nu mai este o centură ocolitoare, ci este o stradă din interiorul orașului și ca atare trebuie adaptată la necesarul dezvoltării Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

Vor fi executate următoarele lucrări: de înlocuire și deviere, respectiv lucrări la rețelele edilitare (canalizare, apă, gaz, electricitate, telefonie, iluminat public) și branșamentele aferente acestora. Pentru preluarea apelor pluviale se va înființa o rețea de canalizare și se vor monta recipienți pluviali.

Semnalizarea lucrărilor se va face prin indicatoare rutiere de către executant, iar lucrările se vor executa pe tronsoane, fără închiderea străzii.

Pentru conducătorii auto care sunt în tranzit, alternativa de circulație este pe străzile Mihai Românul și Măceșului.