UBB Goes Green, un amplu proiect de dezvoltare sustenabilă

Divertisment

Universitatea Babeş-Bolyai organizează joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 14.00, o amplă campanie de ecologizare şi de plantare, în Grădina Botanică „Alexandru Borza”, la care sunt aşteptaţi peste 300 de voluntari.

„Acţiunea face parte din proiectul UBB Goes Green (UBB pentru Dezvoltarea Sustenabilă), adoptat la finalul anului 2016, la nivelul Universităţii Babeş-Bolyai, decizie care vizează facilitarea procesului de îmbunătăţire a poziţionării UBB în ierarhizările internaţionale de profil, dar şi implicarea Universităţii în mişcarea internaţională, mai largă, legată de dezvoltarea sustenabilă şi politici care reduc impactul antropic asupra mediului înconjurător. Universitatea a dezvoltat direcţii de cercetare şi proiecte pe tema dezvoltării sustenabile în cadrul mai multor facultăţi, programe ce abordează o gamă largă de probleme legate de dezvoltarea sustenabilă, emisiile de dioxid de carbon, surse alternative de energie, materiale neconvenţionale, managementul dezastrelor, dezvoltarea sustenabilă a peisajului, conservarea anumitor populaţii periclitate, schimbările climatice şi efectele lor”, precizează organizatorii.

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai, fondată în anul 1919, este un spaţiu de recreere, pentru petrecerea timpului liber, dar şi pentru scopuri educaţionale şi de cercetare. Vizitatorii au ocazia de a cunoaşte ecosistemele din România, elemente valoroase din flora nativă şi din flora lumii. Grădina Botanică „Alexandru Borza” reprezintă un hotspot de diversitate pentru păsări şi insecte, aproximativ 50 de specii de păsări, peste 15 specii de fluturi, aproximativ 32 de specii de mamifere şi rozătoare, dintre care cea mai întâlnită este veveriţa, 11 specii de lilieci, dar şi specii de animale care pot fi mai greu observate, amfibieni şi reptile. Grădina Botanică „Alexandru Borza” găzduieşte anual un număr de peste 300.000 de vizitatori şi turişti.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.