Ce măsuri împotriva noului coronavirus au fost luate la Cluj

Social

Şi edilii din Cluj au luat măsuri pentru a-i proteja pe cei care sunt nevoiţi să iasă din case în această perioadă. Capacitatea transportului în comun a fost redusă, iar cei care-l folosesc sunt sfătuiţi să îşi acopere gura şi nasul cu măşti sau eşarfe. În aproape tot oraşul se fac igienizări.

A fost redusă capacitatea la 65% pe zi pentru a nu încuraja deplasarea cu transportul în comun. În prezent gradul de ocupare a mijloacelor de transport în comun este între 15 și 20%”.

Primăria le recomandă clujenilor să poarte mască pe față sau o eșarfă pentru a-și acoperi gura și nasul dacă totuși sunt nevoiți să folosească transportul în comun. O astfel de măsură a fost introdusă în Praga, cu grad de obligativitate.

Și pentru cei care încă merg cu autobuzul trebuie să știe că acestea sunt dezinfectate la finalizarea traseului. Vorbim despre bare și suporti de susținere, uși, scaune, validatoare. De asemenea, și ecranele automatelor și validatoarele din stațiile Companiei de Transport Public sunt dezinfectate de cel puțin 2 ori pe zi.

Și taximetriștii din Municipiul Cluj-Napoca au obligația de a lua măsuri de igienizare și dezinfectare. Mai mult, toate instituțiile publice și private trebuie să asigure măsurile de igienă necesare.

De igienizare au parte zilnic si piețele publice, mobilierul urban și locurile de joacă. Aceleași măsuri au fost aplicate și în alte orașe din județul Cluj precum municipiul Turda.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.