Cluj-Napoca va gazdui concerte din programul Festivalului International George Enescu

Divertisment

Spiritul generozității prin muzică va călători în șase orașe din țară cu ocazia ediției din acest an a Festivalului Internațional George Enescu.

Concerte și recitaluri din cadrul programului festivalului ce are loc la București vor bucura publicul din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu, Bacău și Lugoj și le vor da ocazia să asculte muzicieni ai celor mai prestigioase orchestre simfonice și de cameră din întreaga lume.

Cinci concerte și recitaluri extraordinare din programul Festivalului Internațional George Enescu vor ajunge la Cluj-Napoca.

Primul concert va avea loc joi, 31 august, în Sala Auditorium Maximum din clădirea Colegiului Academic al Universității Babeș Bolyai, de la ora 19:00. Pe scenă va urca Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, alături de dirijorul Jonathon Heyward și pianistul Andrei Gologan. Programul e compus din lucrări de Doina Rotaru, Benjamin Britten și Dmitri Șostakovici, iar concertul face parte din Seria Orchestrelor Românești din cadrul Festivalului.

Al doilea eveniment va avea loc duminică, 3 septembrie de la ora 19:00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima. Două câștigătoare ale Concursului Internațional George Enescu 2022, Maria Marica (vioară) și Alexandra Segal (pian) vor susține un recital romantic cu lucrări de Clara și Robert Schumann și Johannes Brahms.

Cel de-al treilea eveniment din cadrul Festivalului Internațional George Enescu la Cluj-Napoca are loc vineri, 8 septembrie, de la ora 19:00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima. Câștigătorul Concursului Internațional George Enescu 2022 secția violoncel, Benjamin Kruithof, va susține un recital alături de pianista română Daria Ioana Tudor, având în program lucrări de Ludwig van Beethoven, Benjamin Britten și Franz Schubert. 

Sâmbătă 9 septembrie, de la ora 19:00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, publicul va avea ocazia să îl întâlnească pe unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți la mandolină din lume, israelianul Avi Avital, ce vine la Cluj-Napoca alături de pianistul Omar Klein. Cei doi au pregătit un program cu compoziții proprii, lucrări de Johann Sebastian Bach dar și momente de improvizație.

Concertul care încheie seria evenimentelor de la Cluj-Napoca are loc pe 10 septembrie 2023, de la ora 19:00 și îl va avea ca protagonist pe violonistul francez David Grimal, care va prezenta lucrări solo din repertoriul internațional de vioară.

Cele patru concerte de la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima sunt organizate de Asociația Play.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok .