Echipamente ultraperformante pentru Institutul de Transplant Renal, printr-o investiţie de 256.000 de lei a CJ

Social

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a achiziţionat o serie de aparate de ultimă generaţie pentru Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, printr-o investiţie de 256.000 de lei.

„Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat noi aparate şi echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca. (…) Valoarea noilor dotări, deja recepţionate, este de 256.414 de lei”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, banii, alocaţi din bugetul propriu al forului administrativ judeţean, au fost utilizaţi pentru dotarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu un set litotritor endovezical, un ureteroscop flexibil cu două canale de lucru, un transductor biplan, transrectal, unul convex şi unul liniar, o targă pentru transportul pacienţilor, trei telescoape şi două seturi de uretrotomie.

„Calitatea actului medical şi a serviciilor oferite pacienţilor ne preocupă în mod deosebit, motiv pentru care investiţiile în spitalele clujene vor continua să reprezinte o prioritate absolută şi a actualului mandat. Cu siguranţă, noile dotări vor veni atât în sprijinul medicilor, facilitându-le munca, cât şi în sprijinul pacienţilor, ajutându-i să depăşească mai uşor procedurile sau intervenţiile la care sunt supuşi”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, conform comunicatului citat.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.