Emil Boc: Peste 1.700 de persoane de peste 65 de ani din Cluj-Napoca, ajutate cu alimente şi medicamente

Social

Primarul Emil Boc a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă online, că municipalitatea a identificat peste 1.700 de persoane de peste 65 de de ani din Cluj-Napoca, fără aparţinători, care vor primi ajutoare alimentare şi medicamente.

„La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt 61.415 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, din care 1.702 au fost identificate că se încadrează în criteriile Ordonanţei Militare, adică sunt vulnerabile, nu au aparţinători şi nu se pot întreţine singure, astfel încât vor primi ajutor de la Primărie, din partea Direcţiei de Asistenţă Socială, şi de la diverse asociaţii şi fundaţii, sub formă de alimente, apă plată şi medicamente. Nu există motive de panică, dar e nevoie de responsabilitate, calm şi solidaritate, de a respecta deciziile autorităţilor statului. A sta acasă înseamnă a salva vieţi şi locuri de muncă”, a declarat Emil Boc.

El a adăugat că Primăria Cluj-Napoca a luat măsuri şi în ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, pentru care sunt prevăzute 126 de locuri, dintre care 119 sunt deja ocupate.

Emil Boc a mai spus că a primit oferte din partea unor oameni de afaceri din municipiu, care vor să achite costurile de cazare în hoteluri situate în preajma spitalelor pentru personalul medical epuizat după gărzi repetate, astfel încât acesta să nu mai meargă acasă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.