Nou sistem pentru scanarea documentelor la Registratura primăriei și în primăriile de cartier

Social

Primăria municipiului Cluj-Napoca se adaptează noilor tehnologii pentru a oferi servicii publice rapide și eficiente. Astfel, chiar și pentru cei care aleg să depună cereri la ghișee – primării de cartier sau registratură – Primăria utilizează instrumente digitale pentru creșterea calității serviciilor oferite.

Începând de săptămâna viitoare, cererile care au nevoie de copii după acte de identitate sau alte documente în original vor putea fi înregistrate fără acestea, cu ajutorul unor scannere care permit obținerea de copii digitale pe loc.

Documentele sunt scanate și atașate solicitării de către angajații de la ghișeu, astfel încât, după înregistrarea în sistemul electronic de cereri al Primăriei, inspectorii să aibă toate actele cerute de lege pentru a soluționa cererea în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, mențíonăm că unele dosare complexe necesită copii pregătite din timp, care să fie înregistrate și preluate odată cu dosarul, așa cum prevăd legile în vigoare.

Prin utilizarea acestor scannere se reduce semnificativ timpul necesar realizării unor operațiuni administrative și se extind instrumentele digitale pentru clujenii care aleg să solicite servicii primăriei și altfel decât online. Încurajăm alternativele de accesare ale administrației prin servicii online, cu ajutorul functionarului virtual ANTONIA, sau al platformelor și aplicațiilor pe care le dezvoltăm continuu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.