O nouă creșă în Mănăștur va fi deschisă la mijlocul lunii octombrie

Social

Lucrările la Creșa „Cenușăreasa” (90 de locuri) sunt în grafic pentru a începe activitatea în 15 octombrie 2020. Urmează amplasarea mobilierului și obținerea avizului ISU.Primăria Cluj-Napoca continuă investițiile în dezvoltarea creșelor. În ultimii 10 ani, capacitatea creşelor din municipiu a crescut cu 692 noi locuri, până la un total de 1.232 locuri.Din luna octombrie vor fi disponibile încă 150 locuri pentru copiii de creșă în noile imobile amenajate în cartierele Mănăștur și Bună Ziua.

În contextul epidemiologic actual, pentru respectarea regulilor de distanțare comunicate de către Guvernul României, creșele se vor deschide cu un număr de 88 locuri.

Mai multe informații: Creșa „Cenușăreasa” (structura 2) de pe strada Grigore Alexandrescu are o capacitate de 90 locuri, pentru 6 grupe de copii. Facilitățile pe care le prezintă sunt următoarele:– bucătărie proprie situată la etajul 2;– cabinet medical;– spălătorie și uscătorie;– 6 grupuri sanitare pentru copii;– centrală termică proprie;– parcare în subteran cu 12 locuri și în fața clădirii 4 locuri;– 3 lifturi (1 pentru persoane și 2 pentru marfă).La parter, prelungit până la etajul 1 al clădirii se află un zid verde alcătuit din 300 plante naturale, care va atrage curiozitatea copiilor. Accesul în clădire se poate face atât la parter, cât și la etajul 1 datorită terasei circulabile.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.