O nouă linie de gardă la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, în contextul înmulţirii cazurilor de COVID-19

Social

O nouă linie de gardă a fost înfiinţată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, în specialitatea Radiologie şi Imagistică Medicală, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a dispus, în urma discuţiilor purtate cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, înfiinţarea unei linii de gardă în specialitatea Radiologie şi Imagistică Medicală. Această măsură care vizează activitatea unităţii medicale aflată sub autoritatea forului administrativ judeţean este justificată de dorinţa de a face faţă în condiţii optime numărului în creştere de pacienţi infectaţi cu coronavirus care necesită evaluare medicală atât în spitalizare continuă, cât şi în servicii de spitalizare de zi”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, în urma acestei decizii, linia de gardă în specialitatea Radiologie şi Imagistică Medicală va funcţiona în regim non-stop, 24/24 de ore, de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă şi duminică vor exista două schimburi.

“Mobilizăm toate resursele necesare şi luăm măsurile adecvate pentru investigarea şi tratarea optimă a pacienţilor care se confruntă cu virusul SARS-CoV-2. Dispunem de fondurile necesare şi de personalul specializat care să deservească această linie de gardă, astfel că decizia vine, cu siguranţă, în beneficiul direct al pacienţilor. Extrem de important, noua linie de gardă va veni nu doar în sprijinul pacienţilor Spitalului de Boli Infecţioase, ci şi al celorlalte spitale COVID din Cluj”, a declarat, conform sursei citate, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, atâta timp cât necesităţile o vor impune. Anterior acestei decizii, laboratorul de radiologie şi imagistică medicală din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase funcţiona de luni până duminică, într-un singur schimb, între orele 8,00 şi 14,00.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.