Programul „Seniorii Digitali”: Tehnologia este accesibilă tuturor!

Social

Primarul Emil Boc a participat la festivitatea de absolvire a celei de-a doua generații de seniori care a finalizat cursurile din cadrul proiectului „Seniorii Digitali – dezvoltarea competențelor digitale ale seniorilor”.

„În acest context, am subliniat faptul că învățarea este un proces continuu, indiferent de vârstă. Aptitudinile digitale sunt absolut necesare pentru a putea face față noilor provocări pe care viața de zi cu zi le aduce în calea noastră. Seniorii cetății au potențialul de a se adapta noilor tehnologii, în cadrul programului derulat prin DASM – Direcția de Asistență Socială și Medicală, pentru a face față acestor provocări, cu sprijinul și implicarea noastră”, a declarat primarul Emil Boc.

Proiectul a oferit cursuri de digitalizare gratuite seniorilor clujeni. ,,Studenții” au învățat elementele de bază în operarea calculatorului și utilizarea internetului. Cursurile de digitalizare pentru seniori au fost alcătuite din 2 module:

– Primul modul a familiarizat seniorii cu elementele de bază ale utilizării calculatorului, cum ar fi crearea unui cont de e-mail, accesarea paginilor web sau scrierea unui text.
– În al doilea modul, seniorii au învățat lucruri mai complexe în ceea ce privește utilizarea calculatorului, precum realizarea de plăți online și achitarea taxelor de la Primărie sau de la alte instituții, cu ajutorul cardului bancar.

Cea de-a doua ediție a proiectului „Seniorii digitali” s-a desfășurat în perioada iulie – noiembrie 2019 și a angrenat 100 de seniori care au beneficiat de aceste cursuri.

Proiectul „Seniorii Digitali” este sprijinit financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca cu 60.000 de lei din bugetul local și este coordonat de către Clusterul Transilvania IT, în parteneriat cu AROBS Transilvania Software și Simplon România, sub egida Consiliului Consultativ pentru antreprenoriat și inovare în IT.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.