Super Traista – înlocuitoare pentru punga cu pungi

Social

„Aveţi nevoie de o pungă?” – cât de des auzi această întrebare în supermarket? Când a fost ultima dată când ai răspuns negativ acestei propuneri? Zilnic, în supermarket-uri se oferă cumpărătorilor sute şi mii de pungi din plastic. Pungi, care foarte rar mai sunt reutilizate, iar la următoarea vizită la magazin, sunt cumpărate altele. Aşadar, ce zici de o pungă eco, reutilizabilă, pe care o iei cu drag, cu tine la cumpărături?

Proiectul „Cu Super Traista la Super Market” este o iniţiativă a Asociaţiei Apartenenţa, din Cluj-Napoca. Scopul acestuia este de a informa comunitatea clujeană despre efectele negative ale utilizării plasticului şi de a determina cât mai multe persoane să renunţe la pungile din plastic, în favoarea unor Super Traiste.

Proiectul abordează o problemă actuală de mediu, în contextul în care strategia Comisiei Europene este ca până în anul 2030, toate ambalajele din plastic, la nivel european, să devină reciclabile. Este o provocare pentru comunitate să conştientizeze importanţa reciclării şi a reutilizării, iar pungile din pânză reprezintă o alternativă de luat în considerare, pentru a ameliora procesul prin care pungile din plastic ajung sa polueze din ce în ce mai mult mediul.

Câteva sute de traiste eco au fost deja împărţite gratuit clujenilor în cadrul proiectului „Cu Super Traista la Super Market”, iar campania de informare continuă în mediul online.

Apartenenţa este un ONG tânăr, înfiinţat de un grup de tineri clujeni, care îşi propune să vină cu soluţii creative şi proiecte pe domenii diverse, precum: mediu, cultură, tineret etc.

Proiectul „Cu Super Traista la Super Market” are ca principal sponsor Kaufland, prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultural. Valoarea totală a programului este de 500 000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere şi instituţiilor non-administrative.

Mai multe detalii despre proiectul „Cu Super Traista la Super Market:

Facebook: https://www.facebook.com/apartenenta/
Instagram: https://www.instagram.com/asociatia.apartenenta/

Cristina Clima
Preşedinte – Apartenenţa
E-mail: cristina.clima95@gmail.com

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.