Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Dirjan Dorina-Cristina

Social

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei DÎRJAN DORINA-CRISTINA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În cursul anului 2012, în contextul derulării unui proiect finanțate din fonduri nerambursabile (privind „Achiziție utilaj pentru lucrări de pregătire a ternului”), inculpata Dîrjan Dorina-Cristina a depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) un înscris cu un conținut nereal (certificat de absolvire), prin care s-a urmărit îndeplinirea condițiilor prevăzute în contractul de finanțare și în Ghidul solicitantului, în vederea obținerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene.
Acel document atesta efectuarea de către inculpată a unui curs de inițiere pentru ocupația „mașinist utilaje cale și terasamente”. 
Acest demers a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în cuantum de 192.224 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui buldoexcavator ce aparține inculpatei Dîrjan Dorina-Cristina, până la concurența sumei de 192.224 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.